El teu espai d'informació laboral a la xarxa.
Powered by Secció Sindical de CC.OO. a BBVA IT España.
(No ens fem responsables del contingut dels comentaris deixats en aquest blog)

26 de setembre del 2013

Futur d'ITc

La setmana passada la direcció de l'empresa ens va informar de que, els centres de treball de Manresa i Tarragona es tancaran properament, de manera que els companys d’ITC que allí treballen passaran a fer-ho al nostre centre d’El Prat de Llobregat. Aquells, però, que disposin de carta de retorn a CX podran executar-la a fi i efecte de reintegrar-se a la seva empresa d’origen. En tot cas, aconsellem a tots ells que abans de tot vagin a un advocat per tal d'estudiar les condicions pactades i, sense intoxicacions interessades, perfilar les diverses opcions a curt i mitjà termini.

Ambdós tancaments formen part del procés de reestructuració de CX, el qual ha implicat aquest estiu la presentació d’un ERO que podria afectar a fins un 35% de la plantilla del nostre client. Ara per ara els esforços se centren en acordar les condicions d’aquest expedient, les quals quedaran fixades el proper 9 d’octubre. S’espera que a partir d’aquest moment es vagin tancant altres temes no tan prioritaris de la reestructuració. De tot això en sortirà la fixació del pressupost que l’entitat destini a tecnologia. Assumint que aquest patirà retallades severes, probablement calgui determinar el seu impacte en el dimensionament de la nostra plantilla. En tot cas, això no se sabria abans de novembre. Arribat el moment, si arriba, ens asseurem i parlarem.

Qualsevol altre informació que circuli va més enllà del que nosaltres sabem. Les èpoques d’incertesa son èpoques de rumors, i aquests potencien neguits que poden ser innecessaris. Pitjor que viure a la incertesa del desconeixement és fer-ho a la de la mentida, així que mirem de ser rigorosos amb el que difonem i, sobre tot, evitem el “t’explico això però no diguis a ningú que jo t’ho he dit”. Per divulgar informació sense citar fonts que permetin contrastar-ne la veracitat, millor callar.

Per altra banda, i ja per acabar, no doneu per fet que la venda de CX sigui immediata tot i contradir-se amb el que alguns mitjans estiguin difonent. Al cap i a la fi, parlem d’uns mitjans que no s’han caracteritzat per la seva fiabilitat en tot aquest assumpte.

Això és tot per ara. Mantinguem la calma i mentalitzem-nos de que com més units estiguem, com més pensem en termes de col·lectiu i més deixem de banda el personalisme, millor ens anirà.

La secció sindical de COMFIA a ITc.