El teu espai d'informació laboral a la xarxa.
Powered by Secció Sindical de CC.OO. a BBVA IT España.
(No ens fem responsables del contingut dels comentaris deixats en aquest blog)

27 de juny del 2013

Comunicat estatal sobre negociació pel conveni sectorial

Us fem arribar la nota sobre el resultat de la reunió de negociació del Conveni Sectorial, que ens han traslladat des de l'Agrupació Estatal TIC:

COMUNICAT: LA PATRONAL “NO SAP NO CONTESTA”

Han passat més de 15 dies des de que vam lliurar la nostra proposta a la representació de la patronal i encara no sabem res.
És desesperant el model utilitzat per aquesta patronal per a la negociació del conveni, on el seu representant a taula es remet a transmetre ordres, prendre nota i fer de missatger, generant uns temps de resposta dilatadissims, del tot inoperatius per a una negociació on està tot per fer.
Mentrestant, nosaltres seguim complint amb els nostres compromisos de taula i remetem a la patronal, abans de la reunió, la nostra proposta de Grups Professionals i Àrees Funcionals, per afrontar la negociació del nou sistema de Classificació Professional.
Aquí teniu els dos documents que hem presentat:
D'altra banda, la patronal manté el seu silenci a la nostra petició de realitzar una declaració clara i contundent, dins del si de la taula de negociació, per garantir el manteniment de la vigència del nostre conveni més enllà del 7 de juliol.
Per la nostra part, seguim realitzant actes diversos per tota la "geografia":
I a més, el passat 18 de juny, es va realitzar una Marxa Reivindicativa pels carrers de Madrid.
Delegats i delegades de CCOO i UGT, en representació de les més de 250.000 persones d'aquest sector, hem fet arribar una carta a la  Ministra de Treball, al BBVA y al SANTANDER, per informar-los de la intensa precarització de les condicions de treball en el sector de les TIC, el perill de la pèrdua immediata del Conveni de referència i la conseqüència més immediata que aquesta situació comportarà: falta de qualitat i seguretat en els serveis informàtics.
Volem aprofitar aquest comunicat per felicitar la plantilla d'HP per la seva contundent i massiva resposta (seguiments del 90%) a la convocatòria de vaga indefinida. Aquesta situació ha generat aturades de serveis TIC claus per a alguns clients de pes del sector financer, amb les consegüents complicacions.
Aquest tipus d'accions demostren la capacitat de COL·LAPSE TOTAL que pot produir una Vaga Sectorial TIC amb un seguiment adequat: servidors que cauen, transferències que no es realitzen, telèfons que no funcionen, caixers que no donen diners, sistemes de transport que es paralitzen... el caos.
Esperem que no ens obliguin a jugar aquesta última i perillosa basa, i patronal i clients entenguin la necessitat d'establir, mitjançant aquest conveni, uns mínims que garanteixin la dignitat dels que treballem en aquest sector, i de pas s'assegurin uns mínims de qualitat i seguretat, bàsics per als seus propis interessos.
Seguirem informant.

La secció sindical de COMFIA a ITC.