El teu espai d'informació laboral a la xarxa.
Powered by Secció Sindical de CC.OO. a BBVA IT España.
(No ens fem responsables del contingut dels comentaris deixats en aquest blog)

1 de juliol del 2013

Comunicat estatal sobre negociació pel conveni sectorial

Us fem arribar la nota sobre el resultat de la reunió de negociació del Conveni Serctoria, que ens han traslladat des de l'Agrupació Estatal TIC:

COMUNICAT: LES PATRONALS VOLEN "LIQUIDAR" EL CONVENI SECTORIAL EL 7 DE JULIOL

A falta d'una setmana per a la fatídica data, les Patronals es ratifiquen en la seva interpretació sobre la pèrdua de vigència del conveni a partir del 7 de juliol.
En reunió mantinguda el passat 26 de juny, les Patronals ens van informar sobre la seva posició un cop analitzades les nostres propostes de negociació:

1. Diuen que segueixen interessats en que hi hagi un marc de regulació sectorial.

2. Creen una comissió de treball que en el termini de 15 dies elaborarà una contraproposta per a un sistema de classificació professional.

3. Proposen un acord per prorrogar el conveni fins al 31 de desembre de 2013.

Des de CCOO i UGT el que proposem és un calendari seriós i fiable per seguir avançant en la negociació. I per a això el que proposem és que les diferents interpretacions sobre la vigència del Conveni no siguin un obstacle per l'essencial: arribar a acords d'interès per a ambdues parts.

En la campanya d'informació que hem dut a terme en els últims mesos, hem vingut informant sobre el risc de la pèrdua d'aquest conveni per la clara posició "liquidadora" que les Patronals han mantingut des del principi de la negociació, arribat el 7 de juliol.

Quan AEC i ANEIMO proposen un acord per prorrogar el Conveni, el que realment volen determinar és una data certa per a la finalització de la seva vigència i amb això el que fan és imposar la seva interpretació.

Tant és així, que les Patronals es neguen a pactar un nou calendari de reunions de negociació mentre no s'acordi aquesta pròrroga de conveni, el que condicionarà seriosament la continuïtat de la negociació. Nosaltres anem a defensar la vigència d'aquest conveni en tots els fronts: jurídic, acció sindical, inspecció, etc. I sobretot anem a defensar, amb propostes de regulació el dret a la negociació col·lectiva que ens neguen aquestes patronals.

Amb aquest panorama és molt possible que algunes empreses tractin d'inaplicar el Conveni des del pròxim 7 de juliol, començant, entre d'altres, per eliminar la jornada d'estiu estipulada en Conveni per al mes d'agost.

Des de CCOO i UGT continuarem amb noves accions per fer visible el conflicte en les empreses afectades i portar-lo als clients on prestem els nostres serveis.

Ens posem a la teva disposició perquè ens informis si en algun moment la teva empresa adopta la decisió de no aplicar el Conveni, a fi d'iniciar els tràmits corresponents per a la seva denúncia.

Seguirem informant.


La secció sindical de COMFIA a ITC.