El teu espai d'informació laboral a la xarxa.
Powered by Secció Sindical de CC.OO. a BBVA IT España.
(No ens fem responsables del contingut dels comentaris deixats en aquest blog)

1 de març del 2013

ENS VOLEN PRENDRE EL CONVENI

El conveni sectorial està totalment bloquejat, des de fa més de tres anys, i podria morir a partir del 7 de juliol.

En aquests moments les empreses que integren la patronal AEC, en lloc de negociar el conveni, es dediquen a fer grans retallades en el sector, tant de persones com de salaris, alhora que contracten amb salaris cada cop més baixos.

Quan ja no s’apliqui el conveni, les contractacions podran realitzar-se a partir del Salari Mínim Interprofessional (SMI): 645 euros/mes, i no hi haurà cap regulació sobre jornada, conciliació, vacances, complements de baixa per malaltia, etc.

Encara que en la vostra empresa tinguem condicions per sobre del conveni col•lectiu, aquestes perillen seriosament si no aconseguim renovar-lo.

El nostre sector és clau per a l’economia, la sortida de la crisi i la millora de la productivitat de les empreses, a més de ser generador d’ocupació qualificada i de qualitat.

No obstant això, les empreses competeixen entre elles solament a força de baixar els preus i les tarifes, congelant i retallant salaris i condicions i, si mor el conveni, es multiplica el risc d’entrar en una guerra de preus a la baixa, sense límit.

No podem permetre, sense fer res, que acabin amb les nostres condicions. Exigim un conveni digne per al sector. Demanem a la patronal AEC, a la qual pertanyen Indra, IBM, Everis, Capgemini, HP, Accenture i moltes altres empreses, que s’ho repensin i es prenguin seriosament la regulació del nostre Sector.

Per aquests motius hem convocat la patronal a una mediació al SIMA, per intentar desbloquejar el conveni. Però el temps s’acaba.

Si les empreses de la patronal segueixen sense mostrar voluntat de negociació en la propera reunió, convocarem VAGA EN EL SECTOR TIC, en totes les empreses i en aquells clients en què hi som presents.

Perquè no ens prenguin el conveni.

Hem d’aturar aquest atracament

Junts ho farem possible.