El teu espai d'informació laboral a la xarxa.
Powered by Secció Sindical de CC.OO. a BBVA IT España.
(No ens fem responsables del contingut dels comentaris deixats en aquest blog)

27 de juliol del 2012

L'empresa sanciona a dos representants dels treballadors

Dins del procés de subhasta en el que es troba CX i les probables repercussions sobre tots nosaltres, mirem d’estendre ponts de diàleg amb els delegats sindicals de COMFIA a CX tot buscant sinèrgies i intercanvi d’inquietuds. En aquest escenari, el secretari general de COMFIA ens va demanar que tinguéssim una trobada amb certs delegats sindicals de CX a Tarragona. Lògicament vam acceptar i dos companys nostres hi vam assistir.

Durant la nostra estada, com és normal, vam passar a saludar als companys d’ITC que comparteixen centre per interesar-nos sobre la seva situació i vam atendre diverses inquietuds que aquests ens van traslladar, tot de manera informal i pel temps imprescindible. Doncs bé, ara l’empresa ha imposat una sanció de 10 dies de suspensió de sou i feina per, segons diu, haver paralitzat l’activitat del centre de treball (hi treballen 9 persones, de les quals vàries estaven esmorzant). Es indubtable que existeix una cultura de treball a ITC que funciona amb èxit des de sempre i no ens consta sanció alguna per cap abús. No es pot considerar en aquest escenari que, per una conversa informal amb alguns companys, haguem paralitzat un centre de treball.

Tot obeeix a una manifesta intolerància a la legítima representació dels treballadors i, per descomptat, a un intent de silenciar a tots els treballadors d’ITC mitjançant una política d’intimidació i obstaculització de la comunicació. Recordem la retirada del compte de correu, les amenaces de moure el taulell a un lloc no visible, la prohibició de distribuir comunicats a les taules tot i fer-se forà de l’horari de treball, trabes a l’hora de facilitar el local del comitè de empresa, dificultats a l’hora de fer una reunió sindical amb la plantilla amb motiu de la vaga del 29M.

L’empresa no vol que l’actual comitè d’empresa representi també als treballadors dels centres de treball de Manresa i Tarragona en una clara aplicació del conegut lema “divide y venceras”. En aquest sentit, l’empresa es va personar a Tarragona a fi d’interrogar a tots els companys en privat i firmar un document conforme nosaltres els havíem visitat. ¿Això és normal?

No passa res. Com a representants vostres seguirem ferms i no callarem malgrat les represàlies. Ara per ara, recorrerem la sanció a les instàncies judicials pertinents i valorarem si s’ha comès una pràctica intimidatòria com és anar interrogant als empleats.

Silenciant al comitè et silencien a tu.

Salutacions,
La secció sindical de COMFIA a ITC.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Desgraciats, fatxes!!!

Anònim ha dit...

Em sembla vergonyósa l'actitud de l'empresa. La seva intenció és la d'obstaculitzar al màxim als representants dels treballadors i per tant la unió dels treballadors. El pitjor és que algun (dels treballadors) fins i tot als donen la raó, penós! Teniu el meu suport anònim.

Anònim ha dit...

Una cacicada que demuestra el verdadero talante de nuestra empresa, y esta es de las buenas!!! Para que sindicatos, piensan, dejad que los empleados se acerquen a mi.

Anònim ha dit...

La empresa sigue con la política de divide y vencerás (ellos lo llaman 'Negociación individualizada') y triunfarán mietras los trabajadores no nos demos cuenta de que la unión hace la fuerza (dicho de otra manera contra todos no podrán).
Esto es un buen ejemplo de como la empresa tiene en consideración la 'buena fe' del comité al reclamar los derechos de los trabajadores. Creo que si el comité solicita algo que por ley se debe cumplir un plazo de 15 días (un més como máximo) es suficiente para la empresa, si no hay respuesta o dan largas a magistratura.

Anònim ha dit...

'paralizar la actividad del centro de trabajo de Tarragona' dicen? Que actividad? Si no hay trabajo para que hagan...si hacen almuerzos de más de una hora....porque se ha fichado a estos trabajadores si CX no proporciona horas suficientes para que facturen? Que vergüenza!!! Y mientras los trabajadores divididos, cada uno mirando por sus intereses o viviendo en la inopia, con la que va a caer...

Anònim ha dit...

Pues yo digo: contra el totalitarismo dictatorial, palizas selectivas preventivas. Lista de candidatos ya

Anònim ha dit...

Si feu una colecta per compensar els diners que perdran aquests companys que al cap i a la fi el que fan es exposarse per tots nosaltres compteu amb mi.

Anònim ha dit...

Ladran luego cabalgamos.

Anònim ha dit...

vergonyos. espero que ho porteu a un jutge i els hi tombi i aleshores que demanin disculpas publicas.

Anònim ha dit...

Esta es la gente a la que tendremos que mendigar la indemnizacion dentro de nada. si la actitud de los empleados es la que me temo lo tenemos crudo. 20 dias y gracias. algunos aceptaran menos por una cartita de recomendacion. penoso.

Anònim ha dit...

Recordemos que siempre quedaría la opción de recolocación en Accenture, según el perfil de cada uno.
La opción de seguir en CX, difícil, difícil, eso sí.

En cuanto a la sanción, una auténtica pena. Ánimo, compañeros!!!.

Anònim ha dit...

Lamentable, vergonzosa y ridícula situación.
Ineptos que no saben tratar con el comité como hacen todas
las empresas, haciendo 'terrorismo' a los TODOS LOS EMPLEADOS con la delicada
situación que se atraviesa.

Anònim ha dit...

ALGUIEN PIENSA DECIR ALGO DE LA SUBIDA DEL 0% COLECTIVA, ¿ES LEGAL? AL MENOS DEBERÍAN SUBIR EL IPC QUE YA ESTÁ EN EL 2%, ¿NO?

Anònim ha dit...

Legal es. La empresa no está obligada a subir el IPC. Se supone que estan a la espera de lo que pueda finalmente suceder con CX. Si hay despidos, pues eso que se ahorrarán "congelando" ahora los sueldos. No pinta nada bien el tema, para qué negarlo...

Anònim ha dit...

Subida 0% colectiva? E N T E R A T E, en ITC no hay nada colectivo y menos la subida salarial

Anònim ha dit...

En esta empresa, como está pasando en todo el país, cada uno va a la suya.

Alea jacta est.