El teu espai d'informació laboral a la xarxa.
Powered by Secció Sindical de CC.OO. a BBVA IT España.
(No ens fem responsables del contingut dels comentaris deixats en aquest blog)

19 de juliol del 2012

Futurs canvis a la gestió de festius

El passat 4 de juliol l’empresa va anunciar diversos canvis al registre de jornada (eïna d’incorreguts) encaminats a simplificar i estalviar costos de gestió. Un d’ells coincideix amb una vella reivindicació nostre:

2.- Eliminación de las cuentas de Festivos de Navidad y Festivos Semana Santa. Las actividades correspondientes a estos festivos han sido eliminados y se incorporarán los días equivalentes en computo anual en el devengo de vacaciones para las jornadas compensadas.

El que ve a dir és que, pels empleats amb jornada compensada (43 hores setmanals excepte el periode de jornada intensiva), es substitueixen els festius de nadal i setmana santa per dies de vacances. A tal efecte, l’habitual meritació de 7,33 hores de vacances per quinzena passarà a veures incrementada a fi de disposar d’aquests dies de vacances adicionals, els quals, com fins ara, es podran gaudir al nadal o a setmana santa, però que també l’empleat els podrà pactar amb l’empresa en algun altre moment.

Els avantatges són diversos:

- Simplificació de la gestió i reducció d’incidències.
- Major flexibilitat a l’hora de pactar el moment de gaudir d’aquests dies adicionals.
- Al marxar de l’empresa, tota aquella porció que ja hagis meritat la cobraràs a la quitança.
- Actualment, en estar de baixa (malaltia, maternitat, etc.) no conserves els periodes festius que es produiexen durant aquesta. En endavant, com que estant de baixa les vacances es continuen meritant, en reincorporar-te a l’empresa només hauràs de pactar el millor moment per gaudir dels dies adicionals.
- Actualment, si adoptes jornada reduïda, perds la totalitat del periode festiu que ve just a continuació. En endavant, al menys disposaràs de la part meritada fins al canvi d’ horari.

També és cert que l’actual sistema te avantatges. Per exemple:

- Si ets contractat per l’empresa just abans d’un periode festiu, gaudeixes d’aquest periode íntegrament.
- Si després d’un temps de baixa et reincorpores just abans d’un periode festiu, gaudeixes d’aquest periode íntegrament.
- Si passes de jornada reduïda a compensada just abans d’un periode festiu, gaudeixes d’aquest periode íntegrament.

No obstant, si pensem en el que guanyem i el que perdem, la conclusió és que el nou sistema és més equitatiu: gaudeix dels dies adicionals aquell qui els ha meritat.

Al setembre esperem acordar amb l’empresa:

- Increment de la meritació quinzenal de vacances: Sigui quin sigui, queda clar que no es pot superar mai el màxim de 1.800 hores anuals marcat pel conveni. Si algun any això passés, caldria trobar una solució puntual.
- Moment en que s’implanta el nou sistema: Seria al setembre d’enguany (nou any fiscal) o gener de l’any vinent (nou any natural).
- Tardes lliures fixes: Alguns dies com ara el 24 o el 31 de desembre s’acostuma a pactar les 15 hores com a hora de sortida. Es tractaria de identificar i oficialitzar aquestes tardes.

Tot plegat opinem que és una millora per als empleats. A més, son mesures en les que l’empresa ens ha consultat la nostra opinió, quelcom positiu que marca un camí molt millor que el seguit fins ara.

Salutacions,
La secció sindical de CCOO a ITC.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Veieu com saber negociar és millor que amenaçar? Si ho dèiem molts dels treballadors!

A veure si sabeu o demostreu que podeu negociar quelcom més important.

Birloque ha dit...

Els representants dels treballadors no tenim com a estratègia l’amenaça. Si tens constància d’alguna exemple, preguem ens el facis saber.

Davant d’alguna necessitat, sempre acudim en primera instància a l’empresa i donem terminis més que generosos. Si l’empresa ens ignora, que ha vingut sent el més freqüent fins ara, què se suposa que hem de fer? quedar-nos de braços plegats? acceptar la funció decorativa que ens volen assignar?

Doncs no. Quan a alguna proposta de millora s’ens ha ignorat, ens hem hagut de callar, però quan alguna qüestió ha sigut de caire legal, aleshores hem acudit a l’instància corresponent. On si no? Si tens alguna idea millor, si us plau, fes-nos-la arribar.

Així les coses, qui encara ha de demostrar capacitat de diàleg, negociació i tolerància no som precisament nosaltres.

Anònim ha dit...

Ya podéis dar las explicaciones que queráis que no vale la pena. Cuando uno quiere creer blanco, pensará blanco por millones de argumentos y explicaciones en contra que se le den. Somos seres con capacidad de raciocinio. Que ejercitemos esa capacidad ya es otro cantar.

Anònim ha dit...

Pues yo prefiero no ponerme a pensar, porque si no me entran los sudores fríos: http://www.elconfidencial.com/economia/2012/07/23/bankia-prepara-otro-drastico-ajuste-de-plantilla-y-de-oficinas-para-volver-a-los-beneficios-102422/