El teu espai d'informació laboral a la xarxa.
Powered by Secció Sindical de CC.OO. a BBVA IT España.
(No ens fem responsables del contingut dels comentaris deixats en aquest blog)

24 de maig del 2012

Extracte de reunió informativa mantinguda amb la empresa

Després del comunicat de l’empresa comentant la situació d’incertesa en la que ens trobem i constatats certs rumors paral•lels no gaire optimistes, vam mantenir una reunió amb l’empresa amb la voluntat d’aclarir el panorama o, si més no, ampliar l’informació. A continuació exposem més o menys el que va explicar l’empresa.

Plantilla actual vers els volums de treball:

L’eliminació per part de CX de 15.000 hores del pressupost assignat a ITC s’assumirà amb la reducció paulatina de recursos variables. Adicionalment, es pot oferir a alguns empleats la possibilitat de, sense necessàriament implicar desplaçar-se a un altre centre de treball, colaborar voluntàriament en algun projecte gestionat per Accenture tot mantenint la seva condició d’empleats d’ITC. Només hi ha un parell de companys amb els que, atenen el seu interès, s’ha parlat de canviar formalment d’empresa, encara que això no treu que amb el temps també es parli amb altres companys que es mostrin interessats.

Pel que fa al traspàs a AOS – Catalunya de personal d’ITC discutit l’any passat per problemes de dimensionament, en aquest temps s’han produit diverses baixes a l’empresa que no fan necessari tirar-lo endavant. Val a dir que el personal d’AOS – Catalunya està sota el mateix paraigües contractual entre CX i Accenture però, a diferència d’ITC, és 100% del grup Accenture. Els empleats d’AOS – Catalunya tenen la consideració de recursos fixos, no variables.

Preàmbuls al procés de fusió:

La subasta definirà l’entitat compradora abans de l’estiu, tot i que els tràmits de la formalització de la compra poden requerir alguns mesos més (a la CAM han sigut uns 6 mesos, per exemple). El moment en que s’abordi el projecte de fusió tecnològica dependrà de la voluntat de l’entitat compradora.

Si bé és cert que el contracte entre CX i Accenture pel qual es constitueixen ITC i AOS – Catalunya quedarà subrogat a l’entitat compradora, no menys cert és que sempre hi ha clàusules que permeten la rescisió. En definitiva, la continuitat d’ITC queda sota la voluntat de la nova entitat. En aquest sentit, hi ha entitats amb més implantació d’Accenture que altres, però això no necessàriament implica una major predisposició a mantenir ITC.

Ara per ara s’ha facilitat el dossier d’ITC tant a Accenture com a CX per tal de que el presentin en les trobades que vagin tenint amb les entitats potencialment compradores. L’objectiu és explicar l’èxit assolit per ITC durant aquests anys amb vistes a obtenir el projecte de fusió i la continuitat posterior d’ITC donant sortida a necessitats tecnològiques de l’entitat compradora. Facilitat el material, Accenture l’està proporcionant a diverses entitats. Es desconeix quin ús n’ha fet CX. A dia d’avui no consta cap més moviment, la qual cosa és normal atenent que estem encara en una fase molt inicial.

Projecte de fusió tecnològica:

Sembla raonable que ITC assumeixi el gruix del projecte de fusió tecnològica, però ni això es pot saber del cert. Suposant que així fos:

• Estariem parlant d’un projecte que podria durar uns 8 mesos típicament, però moltes son les variables que poden fer ballar aquest temps.

• S’enten que els empleats d’ITC mantindrien els seus llocs de treball fins a la finalització d’aquest projecte.

• No es preveu que personal d’ITC sigui traspassat a CX per treballar al projecte i no sembla que tingui cap fonament.

Després del projecte de fusió tecnològica:

Després, faltaria determinar si l’entitat compradora assumeix algun compromís pel qual ITC tingui continuitat dintre de la seva estructura productiva. L’obtenció d’aquest compromís és quelcom que fàcilment no s’assoliria fins ben avançat el projecte de fusió. De produïr-se, es desconeix en quines àrees seria i, per tant, si aquesta requeriria tota o només part de la plantilla. Tampoc se sap si comportaria un trasllat. Tot està a expenses de la voluntat del nou client.

En cas de que ITC no tingués continuitat o no pogués mantenir la plantilla en la seva totalitat, no es descartaria que una part o la totalitat dels excedents fossin transferits a empreses del grup Accenture segons necessitats. Ara mateix, per exemple, el grup està creixent degut, en part, a les diverses fusions dintre del panorama financer espanyol, però també és cert que amb el temps, quan aquests projectes es vagin acabant, es pot donar tot el contrari.

Si, en el pitjor dels supòsits, cal fer un ERE parcial o total, la voluntat de l’empresa es asseures amb els representants dels treballadors per a consensuar-ne les condicions.

I això és tot. Esperem no haver-nos deixat rès. Si l’empresa troba alguna imprecisió, òbviament te tot el dret a matisar el que cregui oportú.

Salutacions, La secció sindical de COMFIA a ITC.