El teu espai d'informació laboral a la xarxa.
Powered by Secció Sindical de CC.OO. a BBVA IT España.
(No ens fem responsables del contingut dels comentaris deixats en aquest blog)

9 de desembre del 2014

Comunicat 35 - Conveni TIC: Veritats sobre el Conveni TIC




A la reunió del passat dilluns 24, la patronal AEC va fer marxa enrere i va retirar la seva pretensió d'última hora, d'ampliar el límit màxim de la jornada ordinària diària fins a 10 hores, proposta que ens havia semblat inacceptable i un escull insalvable per avançar en la negociació del conveni.
S'han compromès a donar-nos una resposta almenys en l'apartat de jornada per a la següent reunió, prevista per al dia 10 de desembre.
Donada la situació, anem a sol·licitar l'ampliació del termini de negociació.


Durant els últims mesos hem enviat nombrosos comunicats sobre la negociació del conveni.
Volem aprofitar en aquest per fer una explicació o aclariment de diversos temes més generals:
    El conveni actual va caducar l'any 2009, i des de llavors seguim amb les condicions pel fet que un dels seus articles diu que fins que no se signi un nou conveni se segueix amb l'anterior. A més, mentre es negociava, s'ha anat signant la seva extensió periòdicament; l'última fins al pròxim 31 de desembre.
    La signatura de l'actual conveni només la va realitzar CC.OO. ja que altres sindicats o no estan presents a la negociació a causa de la seva representació en comitès d'empresa, o no van voler signar.
    Les persones que estan negociant per part de CC.OO. són de les empreses INDRA, TECNOCOM, HP, T-SYSTEMS,... i són els responsables del sector TIC dels diferents territoris a CC.OO., i assessors del sindicat també del sector TIC.
    Hi ha hagut molts vaivens, però si no s'ha signat res, ni tan sols s'ha estat a prop, és perquè l’ofert per la patronal no ha cobert les expectatives mínimes que tenen els sindicats.
    La patronal vol eliminar l'antiguitat del conveni? SEGUR. És una directriu que tenen TOTES LES PATRONALS des de fa un temps.
o    Dir-vos que en les últimes reunions no ha estat un tema que hagi sortit a sobre de la taula. De fet ho podeu confirmar en els comunicats comentats abans.
o    Des de CCOO la postura ha estat sempre la mateixa.L'ANTIGUITAT NO ES TOCA, es va dir el primer dia i no ha variat gens ni mica des de llavors.
    Importància de signar un nou conveni:
o    El conveni TIC té sota el seu paraigua a empreses grans com HP, INDRA, IBM,... i també protegeix treballadors i treballadores d'empreses petites sense representació sindical. Per això és molt important signar un conveni i que millori en tot el possible l'anterior. 
  
Segueix-nos a Twitter: @ConvenioTIC
SÍ A UN #ConvenioTIC DIGNE JA!